Located on a lush riverfront site, the Brandywine River Museum merges art and nature, emphasizing the Brandywine Conservancy's commitment to the preservation of the natural, cultural, and scenic resources of the region. In support of this mission, the new addition keeps the focus on the site and the museum's original converted mill building. Sited at the east end of the existing entry courtyard, the addition disappears into the landscape, preserving views from the site's entry gate and respecting the sensitive setting. A screen of mirrored surfaces that reflect the sky and surrounding trees masks the new construction, while the shape of the structure curves away from view, fading the addition into its surroundings with no discernible edge.

“We have repeatedly chosen to work with this team because they are consummate professionals who keep our interests foremost. We trust them, and it is clear that they share our passion for our programs and initiatives.” – Jim Duff, Executive Director Emeritus, Brandywine River Museum

 

Details

  • Environmentally-controlled galleries and artwork vaults
  • Library, archival storage, curatorial spaces
  • Offices, catering kitchen, dedicated artwork loading dock
  • Most recent major project in GWWO's more than 30 year relationship with the museum and conservancy